“MODERNAIS” KAĶIS UN TĀ UZTURS

JŪSU KAĶIS IR ATŠĶIRĪGS

Lielākā daļa kaķu mūsdienās ir īsti mājas kaķi ar jauniem ieradumiem un ērtībām, par kurām mēs pat nespējām iedomāties pirms gadiem 50. Kaķi guļ zem palagiem vai siltās segās uz ērtiem spilveniem. Visveiksmīgākajiem mājās ir izvietoti kokiem līdzīgi statīvi, uz kuriem var uzrāpties, asināt nagus vai vienkārši atpūsties. Patiesībā kaķiem patīk uzturēties augstumā lai kontrolētu apkārt esošo situāciju!

Nodrošinot kaķim piekļuvi augstām vietām telpās vai izveidojot īpašas paaugstinātas platformas, lai viņš varētu “kontrolēt” dzīvojamo istabu tāpat kā savu medību zonu savvaļā, varam palīdzēt mazināt stresu, kas var uzkrāties, ja, piemēram, kaķis dzīvo dzīvoklī bez jebkādas iespējas iziet ārā.

Iekštelpu kaķi minimāli piedalās ‘’plēsoņu aktivitātēs’’, kas bieži vien aprobežojas ar nelaimīgas mušas dzenāšanu, kas iekļuvusi mājā. Tie izbauda pilnu bļodu un saimnieku, kurš viņus dievina un ir gatavs piedāvāt garšīgus našķus, lai apmierinātu to garšas kārpiņas.

Šis jaunais komforta stāvoklis ietaupa kaķim lielu enerģijas daudzumu, kas agrāk tika izmantots, lai medītu, aizstāvētos vai bēgtu no plēsējiem. Tā dzīves ritms ir mainījies un līdz ar to arī kaloriju un uztura vajadzības.

Ir svarīgi un nepieciešami pielāgot jūsu kaķa uzturu šīm pārmaiņām, piedāvājot augstas kvalitātes pareizi sabalansētas uztura receptes, kas palīdzēs izvairīties no liekām kalorijām un iespējamām ar to saistītām problēmām.

KĀ AIZSARGĀT UN SAGLABĀT SAVA KAĶA DABĪGOS INSTINKTUS

Pat ja kaķis guļ saritinājies krēslā un skrien jums pretīm, kad jūs atgriežaties mājās, viņam joprojām ir iedzimta uzvedība un attieksme, kas ir saistīta ar viņu dabu, īpaši attiecībā uz uzturu.

Kaķis un tā attiecības ar ūdeni

Dabā kaķi nemēdz daudz dzert. Patiesībā viņu galvenais hidratācijas avots ir pārtika. Nomedītais laupījums nodrošina tiem nepieciešamo hidratācijas daudzumu, lai ķermenis varētu veikt savas funkcijas. Dabā kaķiem ne īpaši patīk nekustīgs un stāvošs ūdens (piemēram, peļķes), tā vietā tie dod priekšroku svaigam un tekošam ūdenim. Vai šī uzvedība jums kaut ko atgādina?

Iespējams, esat atklājis, ka tekošs ūdens no krāna var iekārdināt jūsu kaķi uz dzeršanu, kamēr pilnā bļoda ar ūdeni paliek neskarta. Ūdens ir būtisks dzīvības uzturēšanai ikvienā dzīvā būtnē, ieskaitot kaķi. Pārliecinieties, ka jūsu kaķim vienmēr ir pieejams svaigs ūdens. Kaķu dzeršanas strūklakas var būt labs risinājums šīm problēmām; tās nodrošina kaķu instinktīvo izvēli pēc tekoša ūdens!

Mazas un biežas ēdienreizes

Kaķis ir nakts mednieks, un tas izskaidro, kāpēc tas bieži kļūst ļoti aktīvs vēlos vakaros. Medību ekspedīcijās dabā tas var patērēt pat 10-12 laupījumu dienā, patstāvīgi regulējot uzņemto kaloriju skaitu, samazinot apēstās barības daudzumu, nevis ēdienreižu skaitu. Šim aspektam vajadzētu likt mums padomāt, kā mājās ieviest un saglabāt šo barošanas veidu.

Dienas devas sadalīšana, piedāvājot nelielas un biežas ēdienreizes visu diennakti, ir ieteicamā barošanas rutīna. Almo Nature uztura ieteikums vienmēr ir bijis mainīt mitro barību katru dienu, lai palīdzētu kaķim saglabāt hidratāciju, un piedāvājot kaķim sausās barības graudiņus, saglabāt dabīgos instinktus pēc daudzām mazām ēdienreizes maltītēm diennaktī.

MAINĪGA BAROŠANA KAĶIEM

Mūsu piedāvātie uztura ieteikumi atbilst visiem šiem aspektiem un koncentrējas uz mūsu kaķu pavadoņa dabas saglabāšanu un uzmanības pievēršanu viņu patiesajām vajadzībām.

Mūsdienu lolojumdzīvnieku barības tirgus ir ļoti liels un piedāvā lielu izvēli. Almo Nature iesaka mainīt mitro barību ar sauso barību, lai iegūtu labāko no abiem ēdieniem un ievērotu mūsu kaķa vajadzības. Mēs to saucam par "mainīgu barošanu".

Vismaz 60% mitrās pārtikas

Lai nodrošinātu pareizu hidratāciju, mitrajai barībai vajadzētu veidot lielāko daļu no jūsu kaķa ikdienas barības, un to var piedāvāt rītos un vakaros. Jūsu kaķim vienmēr jābūt pieejamam arī tīram, svaigam ūdenim, pat ja tas ēd arī mitru barību. Mainot receptes, ko piedāvājat savam kaķim, piemēram, mainot balto gaļu, sarkano gaļu un zivis, tiek nodrošināts plašāks uzturvielu klāsts, tādējādi atbalstot labāku uztura līdzsvaru.

Un kā ar sausās barības graudiņiem?

Graudiņi ir vērtīgi kaķa uzturam, taču, barojot tos tikai ar graudiņiem, laika gaitā var rasties nieru darbības traucējumi, tāpēc sausā barība ir jāpiedāvā pareizajā daudzumā. Tai vajadzētu būt apmēram 40% no kaķa ikdienas barības.

Kāpēc graudiņi ir vērtīgi kaķiem?

Tie nodrošina vajadzību pēc daudzām nelielam maltītēm, ir ērti kaķa nakts barošanas paradumiem. Atstājiet kaķim ikdienas sausās barības  porciju uz visu dienu, ļaujot našķoties starp galvenajām ēdienreizēm, un nakti — jo, atcerēsimies: kaķi pēc savas būtības ir nakts mednieki un bieži vien naktīs apseko māju, meklējot barību. 

Tie sniedz līdzsvarotu un pilnvērtīgu uzturu, nodrošinot visas nepieciešamās un svarīgās uzturvielas, lai apmierinātu jūsu kaķa organisma vajadzības — sausās barības graudiņi ir pilnvērtīga barība!

Veicina košļāšanu, labvēlīgi ietekmējot kaķa zobus un gremošanu.

Ko darīt, ja jūsu kaķim ir grūti ēst sausu barību? 

Tā nav problēma — šinī gadījumā jūs varat barot savu kaķi ar pilnvērtīgām (Complete) mitrās barības receptēm, papildinot tās ar papildbarības receptēm, vienmēr ievērojot uztura ieteikumus. Tādā veidā jūs joprojām varat nodrošināt kaķa uzturu ar pilnvērtīgu un daudzveidīgu pārtiku un atbilstošu hidratāciju.

ALMO NATURE PRIEKŠLIKUMS

Almo Nature piedāvā vairākas produktu līnijas, kas radītas, katra kaķa garšas kārpiņu apmierināšanai:

HFC - augstākās kvalitātes sastāvdaļas, ko izmanto mūsu, cilvēku, pārtikā!

Holistic - piedāvā funkcionālas receptes, lai atbalstītu jūsu kaķa īpašās uztura vajadzības vai problēmas!

Daily - mitrā barības līnija piedāvā plašu kvalitatīvu sastāvdaļu klāstu par patīkamu cenu!

Visas Almo Nature receptes ir ikdienas receptes, kas nozīmē, ka tās ir izstrādātas, lai apmierinātu jūsu kaķa uztura vajadzības, vienlaikus saglabājot tā dabisko fizioloģiskās labklājības stāvokli.

Ja jūsu mājdzīvniekam ir īpašs stāvoklis vai veselības problēmas, un viņš ievēro veterināro diētu vai veterinārārsta ieteiktu uzturu, jautājiet savam veterinārārstam, kad kaķim būs iespējams atgriezties pie augstas kvalitātes uztura receptēm.

NEKĀDĀ IMPROVIZĒTA PĀRTIKA!

Ne visi piekrīt idejai barot kaķi ar komerciālu barību; tā vietā daži dod priekšroku mājās gatavotām maltītēm . Tomēr ir svarīgi apzināties kaķa uztura vajadzības, īpaši zināt, kādas minerālvielas, vitamīni un aminoskābes jāpievieno barībai, kādos daudzumos un proporcijās, lai nodrošinātu uzturvērtības sabalansētu maltīti. Improvizēta barošana, ko esat izdomājis pats, nav piemērota kaķa labklājības nodrošināšanai. Ja jūs to nesagatavojat pareizi, ar veterinārā uztura speciālista palīdzību, jūs riskējat veicināt jūsu kaķa nepietiekamu uzturu.

Ja izvēlaties mājas uzturu savam kaķim pavadonim, vislabāk ir konsultēties ar veterināro uztura speciālistu, kurš varēs izveidot un uzturēt līdzsvarotu un pilnvērtīgu ēdienkarti jūsu kaķim.

MŪSU SAISTĪBAS

Runājot par novatoriskām receptēm kaķiem vai suņiem, Almo Nature, kas atrodas Dženovā, Itālijā, vienmēr par primāro uzskata dzīvnieku labklājību, jo mēs sevi uzskatām par mūsu dzīvnieku pavadoņiem!

Almo Nature nodarbojas ar dažādām jomām, no kurām vispazīstamākā ir mūsu augstvērtīgā barība dzīvnieku pavadoņiem: sabalansēta uzturvērtība, sagatavota atbilstoši augstiem kvalitātes standartiem, lai nodrošinātu izcilu, pilnvērtīgu un sabalansētu ikdienas uzturu.

Tomēr mūsu darbs sniedzas daudz tālāk! Pateicoties Reintegration Economy un Fondazione Capellino, visi ieņēmumi (pēc izdevumiem, investīcijām un nodokļiem) no Almo Nature recepšu pārdošanas tiek novirzīti bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai un cīņai pret klimata pārmaiņām. Tātad, izvēloties Almo Nature kvalitāti savam kaķim, jūs sniedzat tiešu ieguldījumu fonda projektos kopējā pasaules labuma labā.

Komentāri

Leave a Reply

Sekot mums Facebook